• 31-744×498
  • 41-744×498
  • 11-744×498
  • 21-343×230
  • 51-744×1058

Speak Diary (2011)

In zijn nieuwe theaterprogramma ‘Speak Diary’ voelt JP Den Tex op een kwade herfstdag een existentiële leegte bezit van zich nemen. Als man van de droom (en de eeuwig lonkende toekomst) vraagt de eeuwige zwerver zich plotseling af waar zijn verleden eigenlijk gebleven is…

Hij gaat vervolgens als een heuse detective op zoek naar zijn ware identiteit: Jan-Piet, JP, J.P. den Tex of JP Den Tex? Met muts of zonnebril, met zwarte krullen als een baby – dan even later plotseling weer hoogblond als een peuter. Waarom toch al die transformaties?

JP in dialoog met zichzelf: zelfs zijn nauwkeurig bijgehouden dagboekje blijkt meestal maar een onbetrouwbare getuige. Aan de hand van allerlei grappige anekdotes en prettig gestoorde herinneringen raken we gaandeweg steeds meer het spoor bijster. Gelukkig zijn er dan nog de liedjes om je als toeschouwer aan vast te houden.

JP en band (gitariste Yvonne Ebbers en bassist Arnoud vd Berg) nemen in ‘Speak Diary’ een verrassende duik in JP’s rijke demo-archief. Geluiden en berichten uit de eeuwige oefenkelder van de rock-’n-roll: omlijst met vreemd heldere kiekjes uit een verder nog steeds mistig verleden.

Hollandse Americana van internationale klasse. Nederlands gesproken, Engels gezongen.

Regie: Kees Prins